Üniversiteden Kırıkkale'ye uzanan bir dernek

Üniversiteden Kırıkkale

Kurulduğu ilk günden itibaren dikkatleri üzerine çeken Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir dizi ziyaretlerde bulundular. Sadece Dernekçilikle kalmayıp yapmış olduğu projeler ile adından söz ettiren bu dernek K

BU DERNEK FARKLI

Klasikleşen Protokol ziyaretlerinin aksine dernek üyeleri Kırıkkale’de isim yapmış ve girişimci olarak dikkat çeken kadın esnafları ziyaret ettiler. Ziyaretlerle ilgili olarak açıklamada bulunan Dernek Başkanı Kırıkkale Üniversitesi Öğretim görevlisi Müzeyyen Özhavzalı “8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla Kırıkkale’mizde bulunan ve marka olma yolunda ilerleyen Bayan arkadaşlarımızı ziyaret etmeyi planladık. Kadının bir gün değil 365 gün hatırlanması gerektiğini belirten Özhavzalı açıklamasına şu şekilde devam etti.

 

AKTİF ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Kırıkkale’de Bir çok dernek aktif olarak çalışıyor bizlerde 2 yıl önce kurmuş olduğumuz bu dernekle aktif çalışmalara imza attık. Amacımız yaptığımız ve yapacağımız farklı çalışmalar ve projeler ile adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz Bez Bebek ile Türkiye’ye tanındık. Atık maddelerden yapmış olduğumuz bez bebekler ilgi görmeye başladı ve satıldığı bazı yerlerde Kırıkkale’nin reklamını yapmayı başardı. Bu çalışmada emeği olan hanım kardeşlerimizi kutluyorum.

 

YENİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

Yeni yılda ahiler kalkınma ajansı ile görüşerek farklı projelere imza atmayı düşünüyoruz. Yıllardır Üniversite ile Şehrin kopuk olmasından şikayet eden hemşehrilerimiz derneğimiz vasıtasıyla bu sorunu da inanıyorum ki ilerleyen zaman içerisinde çözeceğiz. Bilindiği gibi kadınlarımız en büyük sorunu erken yaşta evliliktir, yeni dönemde bu konuda Ahiler kalkınma ajansı ile ortak çalışmalar yürüterek Kırıkkale genelinde Paneller organize etmeyi planlıyoruz. Bize burada destek olan hanım arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

KIRIKKALE DEKİ BAYANLARA KAPIMIZ AÇIK

Üniversite de çalışan ve görev yapan bayanlar tarafından kurulan derneğimizde inanıyorum ki Kırıkkale’deki hanım kardeşlerimizi de aramızda görmek istiyoruz. Allah izin verirse yeni yılla birlikte Kırıkkale Merkezde güzel bir yer bulup burayı bayanlarımızın vakit geçirebileceği ve sosyal aktifitelere daha çok zaman ayıracağı bir çalışma merkezi kurmayı planlıyoruz. Son olarak 8 Mart dünya Kadınlar günü dolasıyla Kırıkkale’de faaliyet gösteren ve her geçen gün bir nebze olsun büyüyen kadın girişimcilerimize de sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. Dernek üyeleri Bayan işletmecilerin dükkanlarını ziyaret edip günün anısına çiçek takdiminde bulundular. Hanımlar günün sonunda ise Derya alabalıkta yemekte bir araya geldiler.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ